Olli E. Juvonen: Pekka Niska ja Pekkaniska Oy

Veljemme Olli E. Juvosen alustuksen aiheena on legendaarisen ”nosturiyrityksen” perustaja ja omistaja Pekka Niska. Niska tuli tunnetuksi mm. kuntobonuksillaan, joilla hän kannusti yrityksensä työntekijöitä terveisiin elämäntapoihin. Niska kuoli viime kesänä 81-vuotiaana.

Pertti Laiho: Digitaaliset arkistolähteet

Keskiviikkona 24. marraskuuta meille alustaa veljemme Pertti Laiho. Pertin otsikko on Digitaaliset arkistolähteet. Luvassa tietoa siitä, miten digitaalisia arkistoja voi hyödyntää sukututkimuksessa ja myös muussa tiedonhankinnassa.

Olli Eräkivi: Kirjojen jakelutiet

Keskiviikkona 10. marraskuuta meille alustaa veljemme Olli Eräkivi. Hänen otsikkonsa on Kirjojen jakelutiet,  eli kuulemme kirjakaupan tuoreimmat kuulumiset Ollin vuosikymmenten kokemuksen höystämänä.

Rehtori Mika Saatsi: Karjalan kieli

Keskiviikkona 27. lokakuuta meille alustaa Järvenpään sairaalakoulun rehtori (virkavapaalla) Mika Saatsi. Saatsi on myös työnohjaaja ja muusikko.
Hän innostui vuosia sitten karjalan kielestä ja tekee yhdessä veljensä Nikon kanssa  folk-musiikkia. Kahden miehen yhtyeen nimi on Loimolan Voima.
Saatsin isän suku on Suistamolta menetetystä Karjalasta. Loimolan Voima oli suistamolaisen kylän painiseura.

Kari Lumikero: Kokemuksia kirjeenvaihtajana

Keskiviikkona 20. lokakuuta meille alustaa MTV:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero. Hän julkaisi toissa vuonna muistelmateoksen Uutismies. Kari kertoo kokemuksistaan maailman uutiskentillä kirjeenvaihtajana ja videojournalistina. Videojournalistina – hän kuvaa, käsikirjoittaa, spiikkaa ja editoi kaikki juttunsa itse – Kari on uranuurtaja Suomessa.

Toimittaja Jussi Konttinen: Perheen kanssa Siperiassa

Keskiviikkona 13. lokakuuta meille alustaa Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen. Hän on yksi maan parhaista ruohonjuuritason Venäjä-tuntijoista. Jussi vietti perheensä kanssa vuoden Siperiassa ja kirjoitti kokemuksistaan kirjan, joka julkaistiin vuonna 2019.

Vierailu Espoon kaupunginmuseossa Kaija ja Heikki Sirénin 100-vuotiselämäntyönäyttelyssä

Keskiviikkona 6. syyskuuta klubimme tekee ekskursion Espoon kaupunginmuseoon KAMUun. Kokoontuminen klo 14 museolla WeeGeen näyttelykeskuksessa Tapiolassa, osoitteessa Ahertajantie 5. Tilaisuus on avec, ja siihen voi edelleen ilmoittautua. Ilmoittautumisia ottaa vastaan veljemme Jukka, käyttäkää sähköpostia tai whatsappia. Tilaisuuden kestoksi on arvioitu 1,5-2 tuntia. Näyttelykierroksen päätteeksi nautitaan kahvit marjapiirakan kera. Osallistumismaksu on 20 euroa / hlö.

Vuosikokous

Keskiviikkona 29. syyskuuta pidämme vuosikokouksen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: toimintakertomus, toimintasuunnitelma ja klubin talous.