Murhatut veljet

Keskiviikkona 5.6.2019 kuulemme alustuksen otsikolla Murhatut veljet. Onneksi ketään rotaryveljeä ei ole murhattu, vaan kyseessä on tietokirjailija filosofian tohtori Marko Paavilaisen viime vuonna ilmestynyt kirja, joka kertoo Thomén veljesten traagisen tarinan kansalaissodan vuodelta 1918. Paavilaisen on kokoukseemme kutsunut Jukka Sirén.

Suomen hävittäjäkaupat

Keskiviikkona 29. toukokuuta meille alustaa veljemme Mikael Westermarck. Hänen aiheensa on hävittäjäkaupat. Rinteen hallitus (?) tekee päätöksen Hornetin seuraajasta, joten aihe on päivä päivältä yhä ajankohtaisempi.
 

VVO-Kojamo ja sosiaalinen asuntotuotanto

Keskiviikkona 22.5. meille tulee alustamaan Yrjö Kopran kutsumana VVO-Kojamon pitkäaikainen toimitusjohtaja Ben Grass. Hänen aiheenaan on sosiaalinen asuntotuotanto ja alan suurin toimija Suomessa.

Kansanvallan peruskorjaus

Keskiviikkona 15.5.2019 meille tulee Pentti Kotoaron kutsumana alustamaan diplomaatti ja kulttuurivaikuttaja Petri Tuomi-Nikula. Tätä nykyä hän toimii neuvonantajana Sitran avainohjelmassa nimeltä Kansanvallan peruskorjaus.

Ajankohtaista arvopaperisäästämisestä

Vapputauon jälkeen kokoukset jatkuvat keskiviikkona 8. toukokuuta, jolloin vieraaksemme saapuu Yrjö Kopran kutsumana Pörssisäätiön ja Oy Pörssitalo – Börshuset Ab:n toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Hänen alustuksensa otsikko on Ajankohtaista arvopaperisäästämisestä.

Lars Sonckin huvila-arkkitehtuuri

Keskiviikkona 24. huhtikuuta meille alusti veljemme Hannu Luotonen. Hänen aiheenaan oli Lars Sonckin huvila-arkkitehtuuri, suurelle yleisölle vähemmän tunnettu puoli hänen elämäntyöstään.

Lauttasaaren senioritalo

Lauttasaaren senioritalo on klubille merkityksellinen paikka, koska klubimme on yksi taloa ylläpitävän säätiön perustajajäsenistä. Senioritalon tilanteesta meille alustaa keskiviikkona 17. huhtikuuta toiminnanjohtaja Saija Toropainen.

Akut

Keskiviikkona 3.4.2019 meille alustaa veljemme Matti Pikarla. Hänen aiheenaan ovat akut. Eli olemme jälleen ajan hermolla – puhetta siitä mistä puhutaan!

Ilmastonmuutoksen torjunnan hinta

Keskiviikkona 27.3. meille alustaa veljemme Yrjö Kopra. Yrjön aiheena on ilmastonmuutoksen hillitsemisen hintalappu. Sen verran voi paljastaa, että luvussa on 13 nollaa.